Pages

Tuesday, May 31, 2011

J.E.N.A.K.A.











Assalamualaikum wbt..


Haloolaaa semuanya... sehat2 kah?? harapnya kalian still sehat n ade kudrat nk baca blog haku nih okeh... blog suam alaf baru... hahha. apa ku kesah..??? okayh.. ass for today... oppss.. mencarot la plak kann.. as for today.. i would like to share ngn korang lagu baru dr diva alaf baru... diva pentas... sape lg kalo bukan Beyonce... tajuknya Run The World (Girls).. siap ade lirik lg... hee~~...










Girls, we run this motha (yeah!) x4
GIRLS!

Who run the world? Girls! x4
We run this motha? Girls! x4
Who run the world? Girls! x4

[Beyonce - Verse 1]

Some of them men think they freak this like we do
But no they don't
Make your cheques come at they neck,
Disrespect us no they won't

Boy don't even try to take us
Boy this beat is crazy
This is how they made me
Used to take this baby
This goes out to all my girls
That's in the club rocking the latest
Who will buy it for themselves and get more money later

I think I need a barber
None of these hoes can fade me
Im so good with this,
I remind you im so hood with this

Boy im just playing, come here baby
Hope you still like me, If you hate me
My persuasion can build a nation
In this our, our love we can devour
You'll do anything for me

[Chorus]

Who run the world? Girls! x4
We run this motha? Girls! x4

Who run the world? Girls! x4

[Beyonce - Verse 2]

It's hot up in here
DJ don't be scared to run this, run this back
I'm repping for the girls who taking over the world
http://www.elyricsworld.com/who_run_the_world_lyrics_beyonce.html
Have me raise a glass for the college grads

Anyone rolling I'll let you know what time it is
You can't hold me
I broke my 9 to 5 and copped my cheque
This goes out to all the women getting it in,
Get on your grind
To the other men that respect what I do
Please accept my shine

Boy you know you love it
How we're smart enough to make these millions
Strong enough to bare the children
Then get back to business
See, you better not play me
Don't come here baby
Hope you still like me
If you hate me!

[Bridge]

My persuasion can build a nation
In this hour
Our love we can devour
You'll do anything for me

[Chorus]

Who run the world? Girls! x4
We run this motha? Girls! x4
Who run the world? Girls! x4


okayh... mesej lagu ni si diva ni nk tunjuk la yg pompuan skrg very the powerful kan kat dunia ni.. yela.. contohnya mcm Oprah, lady Gaga, Hillary Clinton.. mcm Malaysia pun kite dpt tgk kepowerfullan Dr Zeti.. kelass sgt.. btw lagu ni bknlah nk jatuhkan air muka lelaki.. cuma mengingatkan yg kaum wanita juga play important role taww dlm leading dunia ni.. kann... ?? okayh pasni beyonce msti bg aku 1000 dollar sbb promosi lagu dye nih.. hee~!~~


J.E.N.A.K.A.

okayla.. berbalik kepada tajuk kite hari ni.. titlenye jenaka.. kenapa aku pilih tajuk ni??? best sgt ke?? ha... teteka la kalo pandai... hee~~... okayh.. sbnrnya xde niat yg tersembunyi pun.. sbb skrg kan tgh letopss pasal maharaja lawak.. sbb tu la aku pilih topik ni.. hhee~~...

Jenaka ataupun lawak ataupun omputih called humor ni adelah sbhgian drpd hidup kita.. sbb lumrah kite adalah ketawa... so bnde ni da sebati dalam hidup.. nk x nk kite kene accept la.. xde org yg x prnh gelak kat dunia ni.. org gila pun gelak taw... baby pun gelak kalau mak bapak dye wat lawak bodo.. hahha..






so utk post kali ni aku nk share la ngn korang beberapa lawak or jenaka yg bg aku agak la kelakar.. kalau korang aku x tau la.. papepun enjoy k..!! da bersedia utk ketawa..??






1) Menelan Syiling


Seorang anak telah tertelan duit syiling 10 sen..


lalu dia memberitahu kepada ibunya.. tapi si ibu


dengan tenang mengatakan yang syiling tersebut akan


keluar sewaktu membuang air besar.



Pada masa si anak ini buang air besar, yang keluar


bukan 10 sen tetapi 50 sen. Si ibu pun kehairanan, dia


berpikir bila syiling ditelan maka akan keluar lebih


banyak. Tanpa pikir panjang.. si ibu pun terus menelan



syiling RM 1.00 dengan harapan akan keluar wang kertas


yang mempunyai nilai yang lebih besar.



Pada masa membuang air besar, yang keluar adalah


sekeping kertas.... Si ibu dengan senyum membuka


kertas tersebut untuk melihat nilainya.. lalu dia


memdapati ada tulisan berbunyi..



"ANDA BELUM BERUNTUNG.. SILA CUBA LAGI.."






2) Pertandingan Menyedut



Satu pertandingan menyedut telah diadakan... di


peringkat akhir tiga orang peserta telah dipilih untuk


merebut gelaran juara.



Peserta pertama.. sekali menyedut dengan hidungnya..


sebuah motor comel lenyap.. masuk ke dalam hidungnya.



Semua penonton bertepuk tangan dengan meriah......



Peserta kedua pula menunjukkan aksi menyedutnya. .


lalu... sebuah kereta GEN.2 disedut ke dalam


hidungnya.



Seluruh penonton pun memberikan tepukan gemuruh...



Lalu Peserta terakhir.... penonton sudah tidak


memperdulikannya lagi.. ini kerana sudah tidak ada


lagi benda yang lebih besar yang dapat di sedut oleh


peserta ketiga ini.



Ketika peserta ketiga menunjukkan aksinya.. tiba -


tiba terjadi Gerhana Matahari, keadaan pun menjadi


gelap-gelita, lalu terdengar suara para Juri


berkata.....



" Ini lah dia pemenangnya !!! Lihatlah kita semua


sudah berada di lubang hidungnya!!! "








3) Naughty Mosquito


Tommy..seorang warga London telah terpilih menyertai program keluarga angkat diMalaysia.

Sebelum berangkat pergi, ibu siTommy telah menasihati beliau supaya jadi budak yang baik dan bersopan santun. Ibunya juga memberitahu Tommy bahawa diMalaysia banyak nyamuk. Tommy akur dengan nasihat dan peringatan ibunya, lalu bertolak lah dia keMalaysia.

Sampai di Malaysia Tommy telah dipilih untuk mengikuti keluarga angkat berbangsa melayu yang tinggal diBaling, Kedah.

Pada malam pertama Tommy dirumah keluarga angkatnya, beliau bersiap-siap untuk tidur setelah makan malam. Ibu angkatnya menyuruh Tommy memasang kelambu kerana nyamuk banyak,
tapi Tommy tak mahu sebab dia rasa panas,
lalu dia pun baringkan badan untuk tidur.

Selepas setengah jam,
ibu bapa angkatnya terdengar Tommy menampar nyamuk serta mengibas-
ngibaskan selimut kebadannya sambil merungut kerana banyak nyamuk,lalu ibu angkatnya bangun dan memasangkan kelambu dan kali ini Tommy setuju. Setelah siap Tommy pun cuba tidur semula. Tommy merasa lega kerana nyamuk tidak menganggunya lagi.


Malangnya Tommy tak dapat lelapkan mata kerana teringatkan keluarga diLondon.

Malam telah lewat, Tommy belum juga lelap.

Tiba-tiba Tommy ternampak 5-6 ekor klip-klip diluar kelambunya. Tommy terkejut lalu terus menjerit...

" MUMMY..!! THE MOSQUITO IN MALAYSIA ARE VERY NAUGHTY, THEY BRING TORCH LIGHT TO BITE ME...MUMMYYYYY. .!!!!"






4) Buah



Ketua puak tu pun mengarahkan anak buahnya supaya membunuh ketiga lelaki itu utk dijadikan santapan. Ketiga lelaki itu pun merayu dgn sepenuh hati supaya mereka dibebaskan.

Oleh kerana mereka merayu dgn bersungguh-sunggguh, ketua puak itu pun setuju utk melepaskan mereka dengan satu syarat. Syaratnya ialah mereka perlu mencari 10 biji buah dari jenis yang sama. "Ah.. nie simple punya keje".. kata mereka dalam hati.

Maka mereka pun berpecah ke dalam hutan untuk mencari buah-buahan tersebut dengan diiringi oleh beberapa lelaki dari puak tersebut. Lelaki yang pertama keluar dengan membawa 10 buah nenas. Kemudian berkata ketua puak kepada anak buahnya, " Sumbatkan buah tersebut ke dalam punggungnya, kalau dia mengeluarkan bunyi, bunuh dia!" Lalu buah nenas itu pun disumbatkan kedalam punggung lelaki malang tersebut. Pada buah nenas yang kedua, lelaki itu pun menjerit dan dia pun dibunuh.

Kemudian lelaki kedua pun muncul. Dia membawa 10 biji ciku bersamanya. Dia pun dikenakan tindakan yang sama.Oleh kerana buah ciku kecil, lelaki itu dapat bertahan sehingga buah ciku yang kelapan. Pada masa ini, tiba-tiba lelaki tu ketawa. Maka dia pun dibunuh.

Apabila sudah mati, roh orang yang pertama pun berjumpa ngan roh orang yang kedua. "Kenapa kamu ketawa pada buah ciku yang kelapan?" tanya roh pertama. Jawab roh yang kedua, "Aku nampak rakan ketiga kita tu keluar dengan membawa buah durian!!"






5) Mandi Lumpur



Seorang Lelaki tua memasuki bilik doktor untuk pemeriksaan fizikal tahunan. Setelah beberapa minit, doktor keluar dan berkata, "Harun, aku minta maaf, tapi kami mendapati anda menghadapi keadaan yang hanya memungkinkan anda untuk hidup 6 minggu sahaja lagi.

"Tapi Doktor," Harun menjawab, "Saya merasa sihat, saya tak merasa lebih baik dari tahun ini... Hal ini tidak mungkin benar. Apakah tidak ada yang boleh saya lakukan?"

Setelah beberapa saat, doktor berkata, "Ya, anda mungkin boleh ke spa kesihatan yang baru di hujung jalan ini dan mandi lumpur setiap hari".

Harun bersemangat bertanya, "Dan itu akan menyembuhkan saya?"

"Tidak," jawab doktor, "tapi itu akan membuatkan anda terbiasa dengan tanah."






harharhahhahha... aku nk pecah perut baca semua ni.. sbnrnya ada byk lg.. tp kenbanyakannya yg berunsurkan DEWASA kan.. so x leh la.. kite kene jaga ye.. x leh pakai post je... kann..?? btw tu saje utk kali nie.. lain kali kite jumpa lagi k.?? dada... wassalam...





2 comments:

  1. Aizan mesti gelakkkk kalau bace lawak2 nihhhh

    ReplyDelete
  2. Tula... Nnt nk cite kat die..

    ReplyDelete