Pages

Saturday, May 21, 2011

3 Suara... Kisah Sanggul Beracun




Assalamualaikum wbt....

Apa khabar semua..??? sehat2kah semuanya ??? harap2 begitulah... as usual... kite akan layan lagu dlu k?? eh.. x nakla.. trus review album sekaligus... senang.. hahha...





3 SUARA

NING BAIZURA , SHIILA HAMZAH & JACLYN VICTOR


first tyme dgr pasal paduan 3 suara letopzz nie.. terus.. OMG.. ni x leh jadi.. i thought it was a single by then... but.. satu albumm... hmm.. good job... sementara menulis review pasal album ni.. currently tgh dgr full album ni.. boleh tahan... berbaloi la.. terdapat 9 lagu... campur satu lagu accoustic... kat radio skrg tgh femes lagu beribu sesalan kann..?? mmg x dinafikan paduan 3 suara ni mmg hebat... ada yg kata boleh menyaingi 3 diva..boleh ke?? korang judge okayhh..hahha... bg aku mmg best album ni.. boleh la dptkan di store berdekatan.. bkn stor sukan yeee... hahha.. lagu feveret?? opkos la beribu sesalan.. paduan suara yg mantap.. rasa mcm nk dgr byk kali... (actually ske dgr sore jac)... huhu... so bleh la dgr ye.. kalu nk preview dgr bleh g youtube ye.. ingat.. jgn donlott..!! pesanan dr sony music.. hee~~




SANGGUL BERACUN





dgr tajuk mcm horror je...lakonan erra fazira mmg mantap.. membunuh lelaki2 yg jahat guna racun kala jengking... HAHAH.. I LIKE..!! btw drama mmcm ni aku prnh terdgr ceritanya dulu... n bile astro adaptasi balik dye jd mcm lain sket.. kalo x silap versionnye lain taw... tapi x pela.. janji mesej nye sampai.. aku ske sgt citer neh... btw citer ni aku donlot je dr internet.. sape2 yg nk tau kat ne aku donlot bgtau la ye...=)

cerita nya mcm ni...

Drama ni berdasarkan mitos yang sangat popular di Johor.. Kisah seorang wanita yang bernama Siti Aminah yg berwajah hodoh. Hodohnya mmg x hengat la kann... sampai kan ibunya sanggup meninggalkannya sewaktu kecil n ayah die la yg jaga die sampaila bapak die mati dibunuh oleh laki die sendiri.. kesiann... apakan daya...



hodoh betul ye.. ni ke erra fazira..??


pastu.. jeng jeng jeng.. si Siti ni (dlm citer ni nama dye Siti Aminah.. so org pggl die siti) terjumpa seorang mamat dlm utan.. die bg si siti ni kecantikan dengan syarat siti ni kene bnuh 100 org lelaki.. huh.. banyak tuh..





siti aminah setelah di jampi

akan tetapi.. hanya suami siti yg kedua saja org yg baik.. selepas itu siti hanya mencari lelaki2 yg x baik.. contohnya yg menduakan isteri n mcm2 lagi la.. n dye pun da bnuh suami pertama die yg mana telah membunuh ayahnya... hmmm... si siti ni bunuh suami2 dye menggunakan racun kala jengking yg dibuat sendiri oleh suami pertamanya... tragis kan?? kebetulan sgt.. huhu...





red kebaya by erra



sampai suami yg ke 100... suami yg ke 100 ni akhirnya merevealkan secret si siti ni la.. ha.. kantoila suda.. jd laki die yg ke 100 ni bg die mkn racun tu.. n die mati... ish3x... sebelum die mati.. die ce citer la kat laki dye apa yg sbnrnya berlaku.. n abess... dgn laki die mati... wahh.. very the laila majnun tau.. hehehe...

kesimpulannya aku mcm agak keliru... rasanya citer yg dulu aku dgr version nye lain sket.. hmm.. tp x tau la.. citer yg aku dgr.. laki die yg ke 100 ni bunuh org yg cast sihir cantek kat siti ni.. n dyorg hidup happily ever after.. ha.. gitula gamaknya.. tp x taula.. hanya org johor je yg tau pasal bnde ni.. (aku org johor pun agak x pasti)... btw citer ni best... sorang je pelakon femes.. yg lain sume mcm x pernah nmpk je.. yela.. pahamm.. kan,..??

huh.. abis pun review citer ni.. ingtkan nk copy paste dr site lain.. tp cam x original lak kan?? x gitu... hmm... moral of the story nye adalah... jgn ikutkan nafsu... kelak akan merana diri.. bersyukulah dgn apa yg ada... jgn nk tamak halo..?? ba.... pandai pun.. heheh...

okay.. sehingga bertemu dalam entri yg lainn.. wassalam...








No comments:

Post a Comment